12. 6. 2018.

Crna Gora na stranicama italijanskog Dove Viaggi magazina

Crna Gora našla se na stranicama prestižnog Dove Viaggi magazina posvećenog putovanjima i životnom stilu, a koji je prvenstveno dizajniran za čitaoce i putnike visoke klase.

Novinarka Francesca Massoti u tesktu se osvrnula na prirodno bogastvo Crne Gore, njen razvojni put kao i stanovništvo koje uprkos kulturnim razlikama zajedno opstaje vjekovima.

„Dobrodošli u Crnu Goru, zemlju ribara i mornara, veličine Trentino-Alto Adige( pokrajina u Italiji), a koja se može pohvaliti sa četiri UNESCO lokacije i 5 nacionalonih parkova. Dobro povezana destinacija sa Italijom, gde je valuta euro, kandidat za ulazak u Evropsku uniju; a za ulazak u ovu zemlju je dovoljno da ponesete ličnu kartu." piše Massoti.

Kako navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u svom tekstu, ona je pomenula i Southern Soul Festival, jedan od najboljih u Evropi, koji se održava krajem juna na Velikoj 12 kilometara dugoj ulcinjskoj plaži. Kako je navela u tesktu na Velikoj plaži se susrijeću dvije specifičnosti koje karakterišu Crnu Goru: plaža i aktivnosti na otvorenom.

"Odavde možete ići obalom putem E851 izmedju Dinarskih Alpi (najveći planinski vijenac Balkana) i mora, proći poluostrvo Sveti Stefan, koje je nekada davno bilo srednjevjekovno selo a danas mondensko naselje u Budvi. Ovaj put se nastavlja prema Bokotorskom zalivu. Djelovi zaliva koji su povezani jedni sa drugima, čini se da se nalaze u ledenom glacijalnom fjordu, ali sa mediteranskom vegetacijom mimoze, lovorika i palmi. Grad Kotor je mali dragulj: fontane, Venecijanski zidovi, restorani, a dominira utvrđenje iznad grada San Giovanni", navodi se u tekstu Massoti.

Ona poziva čitaoce da isprobaju ovu turu za koju kako kaže moraju biti u treningu ali pogled na grad, zaliv i obližnje planine Lovćen, učiniće da se napor isplati.

Iz NTO poručuju da je posjeta novinarke Francesca Massoti, koja je prethodne godine boravila u Crnoj Gori na inicjativu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a koja sarađuje sa prestižnim magazinima kao što su „Dove Viaggi", „Corriere della Sera e viaggi.corriere.it, „Paste Magazine USA", „Islands Viaggi" i dr., rezultirala objavom više članaka o Crnoj Gori na tržištu Italije.

 

 

Cdm

 

 

» Back