13. 2. 2019.

Zvanično: Kotor među 15 najboljih destinacija Evrope!

Kotor je, nakon glasanja za najbolju evropsku destinaciju, u konkurenciji među 20 gradova zauzeo 13. poziciju i plasirao se ispred Firence, Rige, Pariza, Londona, Beča, Brisela i Berlina, svrstavši se na zvaničnu listu 15 najboljih evropskih destinacija - European Best Destinations 2019. 

details »

13. 2. 2019.

Ryanair otvara nove linije za Podgoricu

Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair planira da proširi poslovanje u Crnoj Gori o čemu je razgovarano na sastanku direktora za razvoj linija te kompanije Garija Batlera i direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića.  

details »

31. 7. 2018.

U Crnoj Gori odmara sve više Evropljana

Crna Gora očekuje da će devizni priliv od turizma ove godine premašiti milijardu eura. To bi, kako kaže ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, bio spektakularan rezultat.

details »

16. 7. 2018.

Danas ističe rok za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata

Zahtjev za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata,moguće je predati još danas nadležnom opštinskom sekretarijatu.

details »

11. 7. 2018.

Zahtjevi za legalizaciju se mogu podnijeti i 16. jula

Građani će i u ponedjeljak, 16. jula, moći da podnesu zahtjev za legalizaciju bespravnih objekata, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

details »

26. 6. 2018.

Rok za legalizaciju produžiće do 1. oktobra

Amandmanima na izmjene Zakona o planiranju i izgradnji predloženo je produženje roka opštinama za donošenje planskih dokumenata za 2,5 mjeseca, odnosno do 1. oktobra tekuće godine.

details »

25. 6. 2018.

TOP 5 must-see places in Montenegro

Montenegro is a country with rich culture. Each town has its own story, so it can be quite challenging to decide where to go and what to see. We know the struggle, this a list of TOP 5 must-visit places in Montenegro (listed down below).

details »

22. 6. 2018.

Crnogorsko turističko udruženje: Očekujemo najbolju sezonu u proteklih 30 godina

Ljetnja sezona je odlično počela i već sada se vidi da će trajati duže nego ranijih godina, kazao je Dnevnim novinama predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

details »

21. 6. 2018.

Produžiće rok za one koji su počeli postupak legalizacije objekata

Planira se produženje roka za legalizaciju bespravnih objekata onda kada su preduzete radnje u cilju započinjanja postupka legalizacije, saopštio je za Portal Analitika direktor Direktorata za razvoj stanovanja, Marko Čanović.

details »

19. 6. 2018.

Za samo jedan dan kroz crnogorske aerodrome prošlo 15 hiljada putnika

Na oba crnogorska aerodroma, tokom vikenda, za samo jedan dan opsluženo je oko 15 hiljada putnika, saopštila je savjetnica direktora Aerodroma Crne Gore, Milica Babić.

details »

18. 6. 2018.

U Budvi 7% više turista nego u istom periodu proše godine

U Budvi trenutno boravi 23,93 hiljade registrovanih gostiju, što je sedam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz budvanske Turističke ogranizacije (TOB).

details »

15. 6. 2018.

Naučnici ustanovili: Ljudi koji žive u kući sa pogledom na more su daleko smireniji

Gotovo da nema osobe koja ne voli da uživa na plaži, sunča se i kupa... Sada su i naučnici objasnili zašto je to tako, odnosno kako sunce, pijesak i morska voda utiču na naše fizičko i psihičko zdravlje.Neke ranije sprovedene studije su utvrdile da more, odnosno boravak na plaži povećava osjećaj sreće, dobar je za opšte zdravlje i poboljšava moždane funkcije.

details »

14. 6. 2018.

Otvoren Nobu restoran za ovu sezonu

Restoran Nobu Montenegro, u pratnerstvu sa Adriatic Propertisom, otvorio je svoja vrata za ovu sezonu.

details »

13. 6. 2018.

Voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta

Morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog je kvaliteta, sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

details »

12. 6. 2018.

Crna Gora na stranicama italijanskog Dove Viaggi magazina

Crna Gora našla se na stranicama prestižnog Dove Viaggi magazina posvećenog putovanjima i životnom stilu, a koji je prvenstveno dizajniran za čitaoce i putnike visoke klase.

details »

11. 6. 2018.

Sve spremno za glavnu turističku sezonu

Zakupci su uredili plaže, kupači su uveliko počeli da dolaze čak od po četka proljeća, a iz preduzeća Morsko dobro kažu da je sve spremno za glavnu sezonu.

details »

08. 6. 2018.

Reportaža o Crnoj Gori večeras na njemačkoj televiziji ProSieben

Na jednoj od najgledanijih njemačkih televizija ProSieben, u okviru informativne emisije Galileo, večeras u 19 časova biće emitovana reportaža o Crnoj Gori.

details »

07. 6. 2018.

Kroz crnogorske aerodrome prošlo skoro 564.000 putnika

Na oba crnogorska aerodroma za prvih pet mjeseci ove godine prošla je 563.504 putnika-čak 90.000 više nego u istom periodu prošle godine.

details »

05. 6. 2018.

CheapOair.com names 2018's most "Insta-Worthy" destinations to boost your Social Media profile

In the age of social media, travelers are beginning to choose their vacation destinations based on how well they believe their photos will perform on their social accounts.
To help travelers find the next destination that will get them the most "likes" and help to establish them as travel trendsetters, CheapOair.com has selected its picks for the most photogenic destinations you've likely never considered traveling to. 

details »

05. 6. 2018.

U Crnoj Gori 20 % više turista nego proše godine

U Crnoj Gori je u kolektivnom smještaju, prema zvaničnim statističkim podacima Monstata, tokom prva četri mjeseca tekuće godine boravilo skoro 153.000 turista, što je oko 20 odsto više u odnosu na isti period 2017. godine.

details »

08. 5. 2018.

Montenegro Airlines počeo letjeti ka Lajpcigu i Minhenu

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines započeo je redovan saobraćaj ka novim destinacijama Lajpcigu i Minhenu, čime su još dva evropska grada dodata u ljetnju ponudu destinacija ka kojima će ove sezone saobraćati naš avio prevoznik. 

details »

05. 5. 2018.

Budva – Karnevalom zvanično otvorena ljetnja turistička sezona

 

Velikom povorkom XVI međunarodnog karnevala, koji se ove godine održava pod nazivom "Prava ljubav nikad ne promaši", sinoć je zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u Budvi.

Karnevalsku feštu organizovala je Turistička organizacija Budve, Opština Budva i NVO Feštađuni.

 

 

details »

28. 4. 2018.

Bogat turistički kalendar na Cetinju

Turistička organizacija Cetinja spremno dočekuje novu sezonu, a prema riječima menadžera Marka Vujanovića pripremili su bogat kalendar manifestacija, kako bi privukli što veći broj turista na Cetinje.  

details »

23. 4. 2018.

Roads will be ready for the season

All construction works on the main roads will be completed by the beginning of the tourist season and will be better than ever, has been announced last night in the RTCG's "Replica" show.
Director of the Transport Directorate, Savo Paraca, said that the route from Podgorica to Budva will be completed in the coming months. 

details »

23. 4. 2018.

Dan planete- Veliku plažu čistilo 150 volontera

Povodom Dana planete Zemlje održana je akcija čišćenja ulcinjske Velike plaže, koja je okupila više od 150 volontera.

details »

FIND PROPERTY